Eridanusstraat 32 , GRONINGEN

€ 485.000 kosten koper

Ontdek deze prachtige woning, gebouwd onder architectuur van de Japanse architect Moriko Kira in 2010, met als doel een statig 'Engels landhuis'- achtig beeld te creëren. Het huis is gelegen in een autoluwe (doodlopende) straat, waar enkel bestemmingsverkeer rijdt. Geniet van de groene omgeving, terwijl je je slechts op enkele minuten fietsafstand van het bruisende stadscentrum bevindt. De woning beschikt onder andere over een lichte woonkamer met open keuken, drie slaapkamers, een (door de firma Bartelds aangelegde) ruime tuin en een eigen parkeerplek voor de auto.

INDELING

Begane grond:

Binnenkomst in ruime hal met garderobe en toiletruimte. De begane grond is voorzien van een gietvloer, die niet alleen duurzaam is, maar ook een strakke en moderne uitstraling geeft. De woonkamer is het centrale punt van de woning en biedt ruimte aan een gezellige zithoek. Dankzij de dubbele openslaande deuren aan beide zijden van de woning geniet je van veel natuurlijk licht en heb je direct toegang tot zowel de voor- als achtertuin. De open keuken grenst aan de woonkamer en is praktisch ingericht met een eigentijds eiland en voldoende werkruimte. De strakke hoogglans fronten, het massief eiken werkblad en de sfeervolle inbouwspots in het plafond creëren een warme en uitnodigende sfeer. De keuken is voorzien van hoogwaardig inbouwapparatuur (Bosch) waaronder een oven, vaatwasser, inductiekookplaat, inbouw espresso volautomaat en een koel/vriescombinatie.

Eerste verdieping:

De eerste verdieping is toegankelijk via de trap vanuit de woonkamer en biedt een ruime overloop met technische ruimte voor de CV-opstelling en witgoedaansluiting en drie comfortabele slaapkamers. De luxe badkamer is voorzien van een inloopdouche, dubbele wastafel, ligbad en een zwevend toilet.

Buiten:

Dit huis beschikt over een heerlijke buitenruimte, bestaande uit zowel een voortuin als een ruime achtertuin op het oosten. De achtertuin is deels betegeld met een looppad en heeft daarnaast een gedeelte gras en een groene erfafscheiding voor privacy. Het betegelde terras biedt ruimte voor een loungeset of een eettafel. In de tuin staat een vrijstaande houten schuur met betonvloer en dubbele deuren die is voorzien van elektra, ideaal voor het opbergen van fietsen en/of tuingereedschap. Aan de achterzijde grenst het geheel aan een royaal perceel groen. Het terras in de voortuin biedt 's avonds de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de laatste zonnestralen.

OMGEVING

De Eridanusstraat is gelegen in een levendige buurt met diverse voorzieningen binnen handbereik. Zowel het stadscentrum als bijvoorbeeld het Noorderplantsoen zijn gemakkelijk per fiets bereikbaar. De buurt staat bekend als kindvriendelijk en is voorzien van diverse speelplekken. Op initiatief van de bewoners is er een buurtboomgaard aangelegd waar fruitbomen groeien. Aan de achterzijde strekt zich een groen park uit dat is ontworpen door landschapsarchitect Marnix Tavenier.

BIJZONDERHEDEN:

- Volledig geïsoleerd, energielabel A++
- Beide verdiepingen zijn voorzien van vloerverwarming en een PU (soft touch) gietvloer
- Op slechts enkele minuten fietsafstand van het stadscentrum
- 14 zonnepanelen aanwezig (SolarWatt)

Soort woning
Eengezinswoning
Perceeloppervlakte
215 m2
Woonoppervlakte
123 m2
Aantal kamers
4 kamers (3 slaapkamers)
Status
Onder optie
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
2010
Soort dak
Plat dak bedekt met

Oppervlakten en inhoud

Externe bergruimte
8 m2
Inhoud
423 m3

Indeling

Aantal woonlagen
2
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, tv kabel

Energie

Energielabel
A++
Isolatie
Volledig geïsoleerd
Warm water
C.v.-ketel

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, in woonwijk
Tuin
Achtertuin, voortuin

Bergruimte

Schuur/berging
Vrijstaand hout

Parkeergelegenheid

Soort garage
Geen garage

Downloads

Documentatie per e-mail

Afspraak voor bezichtiging

Neem contact met ons op voor vragen of om een afspraak te maken voor bezichtiging

Maak een afspraak

Ja, ik wil graag een afspraak maken voor deze woning

Mijn gegevens

Gewenste datum voor afspraak

Mijn vraag of opmerkingen

Streetview

Contact

Adres

  • Verlengde Hereweg 20-2
    9722AC Groningen
  • Maandag t/m vrijdag
    9.00 uur t/m 17.30 uur