Kleine der A 2 -2A, GRONINGEN

€ 845.000 kosten koper

Welkom bij dit prachtige herenhuis, gelegen in het bruisende hart van de historische binnenstad van Groningen, met uitzicht op de gracht. Deze unieke woning, oorspronkelijk bekend als pakhuis "Klaver", is gebouwd in 1915 en biedt een combinatie van elegantie, functionaliteit en een uitstekende locatie. De beeldbepalende buitenkant met donkere bakstenen, karakteristiek metselwerk, geglazuurde dakpannen en (elektrisch bedienbare) markiezen zorgen buiten al voor een onvergetelijke eerste indruk.

Met een multifunctionele ruimte op de begane grond, is dit herenhuis buitengewoon veelzijdig en geschikt voor diverse doeleinden. Of je nu op zoek bent naar een woonhuis met werkruimte, een atelier, een studio of gewoon extra opslagruimte, de mogelijkheden zijn eindeloos. Het huis is in 2009 uitgebreid gerenoveerd met extra aandacht voor duurzaamheid. In combinatie met 10 zonnepanelen beschikt de woning nu over een energielabel A! En om het huis levensloopbestendig te maken is er zelfs een personenlift geplaatst.

Geniet van het gemak van alle voorzieningen binnen handbereik, terwijl je profiteert van de exclusiviteit van wonen aan een van de idyllische grachten van Groningen.

INDELING

Begane grond:

Bij binnenkomst op de begane grond word je verwelkomd in een ruime hal met een trap die leidt naar de woonverdieping. Hier vind je ook de multifunctionele ruimte van circa 53m2, momenteel ingericht als hobbyruimte/garage maar klaar om jouw eigen invulling te krijgen. Aan de achterzijde bevindt zich een praktische (bij)keuken van circa 10m2, compleet met wasmachineaansluiting en een apart (uitgebreid) toilet.

1e woonlaag:

Op deze verdieping bevindt zich de woonkamer met open keuken waar de afwerking geperfectioneerd is tot in de kleinste details. De eiken visgraatvloer en de rondom ingebouwde kasten en hardstenen vensterbanken compleet met gezellige (gas)haard stralen een tijdloze elegantie uit. Neem plaats in de zithoek waar je overdag geniet van het uitzicht op de gracht, en waar je zodra de avond valt kunt ontspannen bij het knisperende vuur van de haard.

De keuken is voorzien van greeploze donkere fronten en hoogwaardig inbouwapparatuur zoals een Nespresso koffiemachine (Miele), vaatwasser (Atag), koelkast met vershoudlade en diepvries (Bosch), Quooker, inductiekookplaat met wasemkap en een combioven (Miele). Er is een ruimte voor een grote eettafel, ideaal voor het organiseren van gezellige diners met vrienden en familie. En wanneer de weersomstandigheden gunstig zijn, biedt het aanliggende dakterras de ideale plek om te ontspannen in de buitenlucht.

2e woonlaag:

Op de tweede woonlaag vind je een royale overloop met inbouwkast en CV-ruimte, en de toegang tot twee royale slaapkamers. De badkamer ligt tussen beide slaapkamers en is luxueus uitgevoerd met een inloopdouche met wanden van Belgisch hardsteen, een ingebouwde wastafelkast van natuursteen, een tweede toilet en een handdoekradiator. Bovendien zijn er handige (op maat gemaakte) kasten o.a. over de volledige lengte van de badkamer en de master bedroom gerealiseerd, perfect voor het opbergen van handdoeken of andere spullen.

OMGEVING

De binnenstad van Groningen biedt een bruisende omgeving met eeuwenoude architectuur, charmante grachten en gezellige pleinen. Het doen van de dagelijkse boodschappen is een moeiteloze ervaring met de aanwezige supermarkten, lokale winkels en markten in de buurt. Het centrum biedt daarnaast een overvloed aan terrassen, restaurants, boetiekjes, cafés en theaters. Het NS hoofdstation, Forum en UMCG bevinden zich op loopafstand.

BIJZONDERHEDEN

- Samengevoegde kantoor- magazijn en bovenwoning
- Aangewezen als Karakteristiek pand en Beschermd stadsgezicht (historische bouwkunst)
- Lift naar alle verdiepingen
- 10 zonnepanelen aanwezig
- Badkamer voorzien van vloerverwarming
- Videointercom en waterontharder aanwezig

Soort woning
Herenhuis
Perceeloppervlakte
90 m2
Woonoppervlakte
193 m2
Aantal kamers
4 kamers (2 slaapkamers)
Status
Onder bod
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1915
Bijzonderheden
Toegankelijk voor ouderen, toegankelijk voor gehandicapten
Soort dak
Samengesteld dak bedekt met pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebouwgebonden buitenruimte
16 m2
Inhoud
732 m3

Indeling

Aantal woonlagen
3
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, tv kabel, lift

Energie

Energielabel
A
Isolatie
Dakisolatie, muurisolatie, dubbel glas
Warm water
C.v.-ketel

Buitenruimte

Ligging
In centrum
Tuin
Geen tuin

Parkeergelegenheid

Soort garage
Garage mogelijk

Downloads

Documentatie per e-mail

Afspraak voor bezichtiging

Neem contact met ons op voor vragen of om een afspraak te maken voor bezichtiging

Maak een afspraak

Ja, ik wil graag een afspraak maken voor deze woning

Mijn gegevens

Gewenste datum voor afspraak

Mijn vraag of opmerkingen

Streetview

Contact

Adres

  • Verlengde Hereweg 20-2
    9722AC Groningen
  • Maandag t/m vrijdag
    9.00 uur t/m 17.30 uur