Boterdiep Wz 64 , ZUIDWOLDE

€ 625.000 kosten koper

Deze ruime en sfeervolle vrijstaande woning is gelegen in Zuidwolde en biedt een unieke kans: geniet hier van het rustige, landelijke leven zonder concessies te doen aan de gemakken en de mogelijkheden die de nabijheid van de stad biedt.

Deze woning is oorspronkelijk ontworpen in 1925 door de bekende Groninger architect Karst Zevenberg als rentenierswoning voor Marten Eertman, orgelbouwer te Noordwolde.
Een van de meest opvallende kenmerken van deze woning zijn de sfeervolle authentieke details. Van de prachtige glas-in-loodramen tot de houten mozaïekvloer en de en-suite deuren met glas-in-lood, elke hoek ademt karakter en charme.

De woning beschikt onder andere over 4 slaapkamers waarvan er één hoort bij het apart ingerichte woon/gastenverblijf op de verdieping boven de schuur met een eigen woonkamer en badkamer. Daarnaast is de woning uitgerust met een ruime bijkeuken, een ruime oprit met garage en een heerlijke tuin die rondom de woning is gelegen.

INDELING

Begane grond:

De indeling van de woning is zeer praktisch en ruimtelijk te noemen. Bij binnenkomst bevind je je in de entree met de trapopgang naar de eerste verdieping. Aan de linkerkant is er een studeer-/werkkamer, ideaal voor bijvoorbeeld thuiswerken of studeren en aan de rechterkant bevindt zich een aparte toiletruimte. Vanuit de hal heb je toegang tot de ruime bijkeuken, de recent vernieuwde badkamer die is voorzien van douche en wastafel en de royale woonkamer met een sfeervolle erker. Tevens is er een trap die toegang verschaft tot de royale kelder.

De woonkamer heeft openslaande deuren die directe toegang geven tot de royale tuin, waardoor binnen en buiten naadloos in elkaar overlopen.
De keuken is zowel vanuit de woonkamer als vanuit de bijkeuken te bereiken. Met voldoende ruimte voor een grote eettafel en openslaande deuren naar de tuin, is dit de ideale plek voor gezellige diners en familiemomenten.

1e verdieping:

De eerste verdieping van deze woning heeft een verrassing in petto: boven de garage is een apart woon/gastenverblijf gerealiseerd. Met een eigen slaapkamer, woonkamer met keukenblokje en badkamer, is dit de ideale ruimte voor bijvoorbeeld (oudere) thuiswonende kinderen. Hier kunnen ze genieten van privacy en zelfstandigheid, terwijl ze toch dicht bij het gezin blijven. Daarnaast zijn er op de eerste verdieping boven het woonhuis nog drie zeer ruime slaapkamers te vinden, en het is mogelijk om gemakkelijk weer een extra slaapkamer te realiseren. De 1e verdieping biedt ook toegang tot de royale bergzolder.

BUITEN

Buiten geniet je van een ruime tuin, die zich rondom het huis uitstrekt en is ingericht als boomgaard met drie grote oudere (halfstam) fruitbomen (tweemaal goudreinet en een handpeer), een hoogstam walnoot, een hazelnoot, een viertal jongere halfstam bomen (peer, pruim, kers en appel) en een tiental laagstam fruitbomen, diverse aalbesstruiken, een druif en rabarberplanten.
Dankzij de besloten ligging en het vele groen geniet je van veel rust en privacy. Of je nu wilt ontspannen met een goed boek, wilt barbecueën met vrienden en familie of wilt spelen met de kinderen, deze tuin biedt volop mogelijkheden.

Met voldoende parkeergelegenheid op de oprit en een grote garage is er daarnaast meer dan genoeg ruimte voor het parkeren van meerdere auto's. Daarnaast is de garage ook ideaal voor het opbergen van fietsen, tuingereedschap, sportuitrusting of andere spullen die je graag opgeborgen ziet.

OMGEVING

Deze woning biedt niet alleen ruimte en comfort, maar ook een geweldige locatie. Gelegen in Zuidwolde, een dorp in de gemeente Het Hogeland in de provincie Groningen, kun je genieten van het beste van twee werelden: de rust en schoonheid van het platteland en de nabijheid van voorzieningen, scholen, sportvoorzieningen en winkels.

BIJZONDERHEDEN

- Uitgebouwd bij zowel garage als keuken
- Apart woonverblijf gerealiseerd boven de garage
- 8 zonnepanelen geplaatst in 2022
- In 2018/2019 grotendeels gerenoveerd/gerestaureerd, waarbij o.a. een nieuwe meterkast is geplaatst, nieuwe bedrading en leidingwerk in het oorspronkelijke woonhuis is aangelegd, plat dak boven keuken en bijkeuken is vernieuwd, HR++ glas geplaatst, isolatie aangebracht en verbeterd, schoorsteen hersteld.

Soort woning
Eengezinswoning
Perceeloppervlakte
709 m2
Woonoppervlakte
168 m2
Aantal kamers
8 kamers (5 slaapkamers)
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1925
Soort dak
Mansarde dak bedekt met pannen

Oppervlakten en inhoud

Overige inpandige ruimte
54 m2
Externe bergruimte
19 m2
Inhoud
834 m3

Indeling

Aantal woonlagen
3
Voorzieningen
Dakraam, tv kabel, rookkanaal

Energie

Energielabel
C
Isolatie
Dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, voorzetramen
Warm water
C.v.-ketel

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, vrij uitzicht, aan vaarwater, landelijk gelegen
Tuin
Tuin rondom

Parkeergelegenheid

Soort garage
Aangebouwd steen

Downloads

Documentatie per e-mail

Streetview

Contact

Adres

  • Verlengde Hereweg 20-2
    9722AC Groningen
  • Maandag t/m vrijdag
    9.00 uur t/m 17.30 uur