Nieuws

Nederlander heeft gemiddeld 65m2 woonoppervlakte

05 juni 2018

De Nederlander heeft gemiddeld een woonoppervlakte van 65 vierkante meter, maar de verschillen tussen regio's en huishoudens zijn groot.

Taxatierapport 50% duurder

05 juni 2018

Nieuwe taxatie regels zorgen ervoor dat taxateurs meer onderzoek moeten doen naar o.a. duurzaamheid, fundering en VvE. Dit zorgt ervoor dat de taxatierapport sinds 1 april honderden euro’s duurder kunnen uitpakken en dat ze veel meer tijd kosten om te maken.

Halvering van starters die woning kunnen financieren

05 juni 2018

Dit blijkt uit een analyse van consultingbureau IG&H. Het aantal alleenstaande starters dat een gemiddelde starterwoning kan financieren was in 2012 29%, in 2017 daalde dit naar maar 16% en de verwachting voor 2018 is dat het zal afnemen naar 13%.

Rapportcijfer voor woningmarkt is laag

05 juni 2018

Een 6,2, dat is het cijfer dat makelaars de huidige woningmarkt geven, dit betekend een forse daling van 0,7 punt ten opzichte van vorig kwartaal. In de enquête die elke 3 maanden wordt afgenomen, worden NVM-makelaars gevraagd naar de woningmarktontwikkelingen, ze worden gevraagd over doorstromers, woningaanbod dat geen aandacht krijgt en de verwachtingen daarvoor. Naast deze standaard vragen werden deze keer ook een aantal thematische vragen gesteld.

Eerste huizen gebouwd door 3D-printer

30 mei 2018

In Eindhoven worden volgend jaar de eerste bewoonbare betonnen huizen uit een 3D-printer neergezet. In de wijk Meerhoven worden vijf huizen uit de printer neergezet.

Start verkoop 't Rietcarre fase 2

27 februari 2018

Wij zijn verheugd je te kunnen uitnodigen voor de start verkoop van fase 2 van ’t Rietcarré in het plan Reitdiep te Groningen. De eerste fase is met veel succes volledig uitverkocht!

Het Havenkwartier

05 februari 2018

De eerste fase is voor de kerst van 2017 opgeleverd. Inmiddels genieten velen al van het wonen in Het Havenkwartier. Wist u overigens dat onze nieuwbouwmakelaars geregeld belangstellenden een rondleiding in de modelwoning geven? Op deze manier krijgt u een goede indruk van de woningen en ervaart u hoeveel ruimte deze te bieden hebben.

De Keizerlibel

05 februari 2018

Welkom op het schitterende wooneiland in het plan Rietwijk Noord Ter Borch. Op dit wooneiland worden 16 villa’s gerealiseerd (4 vrijstaande en 12 halfvrijstaande), genaamd ‘De Keizerlibel’. Het bouwbesluit geeft eisen aan voor o.a. de energiezuinigheid en de ventilatie. Naast deze eisen wordt er ook rekening gehouden met comfort, milieu en kosten.

XPREZZO fase 2

05 februari 2018

Het gaat goed met de verkoop van de woningen in de geliefde nieuwbouwwijk Helpermaar. Want Helpermaar is hét pure stadsleven, op smaak gebracht met een vleugje groen en water. Zo heeft u de bruisende stad onder handbereik, maar altijd kunt u terugkeren op de rustige thuisbasis.

Kersttentoonstelling - Atelier Ton Dubbeldam

11 december 2017

Heeft u nog een plekje aan de muur dat wacht op een mooie aankleding?

Hierbij nodigen wij u van harte uit voor de Kersttentoonstelling “4 SEIZOENEN GEDROOMDE GEDACHTEN GESCHILDERD” in Atelier Ton Dubbeldam, Helper Oostsingel 11, Groningen.

Aantal inbraken in de kleine gemeentes neemt toe

11 december 2017

Het aantal woninginbraken in de kleine gemeentes neemt in de donkere dagen erg toe. Gemiddeld worden er zo’n 50 procent meer (pogingen tot) inbraken gedaan dan in de periodes waar de zon meer tot zijn recht komt.

Laagste kapitaalmarktrente van 2017

11 december 2017

Omdat de hypotheekrente op een historisch dieptepunt ligt, is het verstandig om nu een hypotheek af te sluiten. Wat de hypotheekrente beïnvloedt is de kapitaalmarktrente. De kapitaalmarktrente is de rente voor de langlopende kredieten (langer dan twee jaar). Als de kapitaalmarktrente daalt, daalt ook de hypotheekrente.

Start verkoop 'De Keizerlibel'

11 december 2017

Heeft u afgelopen jaar niet kunnen slagen bij de koop van een nieuwbouwwoning of bent u gewoon op zoek naar een leuke nieuwbouwwoning net buiten Groningen?

2 november inloopavond ‘Exclusief Helpermaar’ bij Vos Interieur

30 oktober 2017

Laat u door Vos Interieur inspireren voor een interieurontwerp in uw nieuwe woning te Helpermaar.

Nieuwbouw/Verbouw XL Groningen

01 januari 1970

Groningen bruist en dat geldt ook voor de omliggende gebieden. Vele nieuwbouwprojecten worden uit de grond gestampt en huizen krijgen binnen mum van tijd een nieuwe eigenaar. Nieuwbouw/Verbouw XL deelt in het weekeinde van 17 tot en met 19 november haar woongeluk met vele geïnteresseerde bezoekers in MartiniPlaza in Groningen.

Start verkoop 1e fase van ‘t Rietcarré in het plangebied Reitdiep.

01 januari 1970

Op 30 mei starten wij met de verkoop van de eerste fase van 14 van de in totaal 29 nieuwbouwwoningen van het woningtype ’t Rietcarré. Deze mooie vormgegeven vrijstaande woningen zijn slechts door een muur aan elkaar verbonden, waardoor een bijzonder aantrekkelijke gevel ontstaat.

Contact

Adres

  • Verlengde Hereweg 20-2
    9722AC Groningen
  • Maandag t/m vrijdag
    9.00 uur t/m 17.30 uur