De Ranitzstraat 7 -a, GRONINGEN

€ 399.000 kosten koper

Deze prachtige bovenwoning in de geliefde wijk Helpman straalt karakter uit en is ruim opgezet. Met een keurig onderhoud en moderne afwerking beschikt dit huis over maar liefst 3 woonlagen en een heerlijk zonnig dakterras. De locatie van deze woning is perfect: een snelle verbinding naar het stadscentrum en alle voorzieningen zijn op loopafstand.

INDELING:

Begane grond:
Ontvangsthal met een trap die leidt naar de bovenwoning.

Eerste verdieping:
Via de gang heb je toegang tot het toilet en de ruime woonkamer, welke voorzien is van een moderne open keuken. Deze woonkamer is heerlijk licht en ruimtelijk, met een schuifpui die toegang biedt tot het zonnige balkon aan de achterzijde. De karakteristieke erker aan de voorkant benadrukt de charmante jaren '30 stijl van de woning. De keuken hebben de verkopers nieuw geplaatst in 2019 en beschikt over een inductiekookplaat met daarboven een afzuigkap, een vaatwasser, combimagnetron, en een koel/vriescombinatie. Vanuit hier stap je zo op het balkon aan de voorzijde, waar je in de ochtend een zonnetje hebt.

Tweede verdieping:
Via de overloop zijn er twee ruime slaapkamers bereikbaar, met oppervlaktes van ongeveer 12 m² en 18 m². De grootste slaapkamer aan de achterkant beschikt over een handige ingebouwde kast. Ook de badkamer is door de huidige eigenaren geheel vernieuwd in 2019 en voorzien van een regendouche met glazen wanden, een ruim ligbad en een wastafel met spiegel. Daarnaast is er een extra toilet gerealiseerd op deze verdieping, separaat van de badkamer.

Derde verdieping:
De zolder is geheel gerenoveerd, waardoor er een ruime overloop is en een derde slaapkamer van ongeveer 7m². Er is volop bergruimte beschikbaar, inclusief ruimte voor de wasmachine en droger en de c.v.-ketel. De overloop verschaft toegang tot het prachtige royale dakterras van circa 25 m², welke gelegen is op het zuidwesten! Hier kun je in de middag tot laat in de avond genieten van het zonnetje.

OMGEVING

Helpman mag met recht één van de meest populaire wijken in het zuiden van Groningen genoemd worden. Op loopafstand van het appartement vind je het winkelcentrum van Helpman met een breed aanbod van winkels. In de nabije omgeving van het appartement bevinden zich daarnaast diverse voorzieningen zoals (internationale) scholen, het Helperbad, een kinderdagverblijf en meerdere gezellige eetgelegenheden. Genieten van de natuur doe je in het Sterrenbos of straks in het nieuw aangelegde Zuiderpark. Je fietst ook zo naar het Paterswoldsemeer. De binnenstad van Groningen is makkelijk per fiets te bereiken en de uitvalswegen A7 en A28 bevinden zich op ongeveer 5 minuten.

BIJZONDERHEDEN

- De vloeren van zowel de 1e als 2e verdieping zijn nieuw
- Geheel voorzien van HR en HR++ beglazing
- Vernieuwde keuken en badkamer (2019)
- Royaal dakterras op het zuidwesten
- Twee balkons op de 1e verdieping
- Voorzien van een stenen (fietsen)berging

Soort appartement
Bovenwoning
Woonoppervlakte
111 m2
Aantal kamers
5 kamers (3 slaapkamers)
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1935
Soort dak
Zadeldak bedekt met

Oppervlakten en inhoud

Gebouwgebonden buitenruimte
31 m2
Externe bergruimte
2 m2
Inhoud
380 m3

Indeling

Aantal woonlagen
4
Aantal woonlagen
3

Energie

Energielabel
D
Isolatie
Dakisolatie, dubbel glas
Warm water
C.v.-ketel

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, in woonwijk
Tuin
Geen tuin

Bergruimte

Schuur/berging
Vrijstaand steen

Parkeergelegenheid

Soort garage
Geen garage

Downloads

Documentatie per e-mail

Streetview

Contact

Adres

  • Verlengde Hereweg 20-2
    9722AC Groningen
  • Maandag t/m vrijdag
    9.00 uur t/m 17.30 uur