De Savornin Lohmanlaan 17 , GRONINGEN

€ 725.000 kosten koper

Deze royale, lichte en sfeervolle jaren '30 woning, met voor- en achtertuin en dakterras, is gelegen aan een van de mooiste lanen in Groningen-zuid/Helpman. Deze karakteristieke woning bezit veel authentieke elementen en kenmerkt zich door de ruime lichte en lange woonkamer. De woning is verdeeld over 4 woonlagen en heeft 8 slaapkamers, waarvan een is omgebouwd tot witgoed ruimte. Ideaal wonen voor grotere gezinnen of kantoor/werken aan huis.

WIJK

Fraaie groene lanen en optimale voorzieningen maken de wijk geliefd bij jong en oud. Winkels, supermarkten, diverse scholen, crèches, speelpleintjes, parken, huisartsen, sportaccommodaties, gezellige eetgelegenheden en openbaar vervoer zijn om de hoek en lopend te bereiken. Ook is er een NS-station op loopafstand. Het is slechts tien minuten fietsen naar de bruisende binnenstad of naar het dorpscentrum van Haren. In deze brede laan, met voldoende parkeermogelijkheden, zijn er faciliteiten voor carsharing en elektrische oplaadpunten.

De belangrijkste uitvalswegen A7 en A28 zijn makkelijk en snel bereikbaar.

INDELING

Begane grond: Entree via royale hal met tochtportier en glas-in-loodramen, trapopgang, toilet met fonteintje en bergkast. De woonkamer, met hoog plafond, heeft een erker aan de voorzijde, een aparte werkruimte en openslaande deuren naar de tuin. De keuken heeft een massief marmeren aanrechtblad met dubbele gootsteen en functionele apparatuur zoals een losstaande koel/vriescombinatie, vaatwasser, 5 pits gaskookplaat, afzuigkap en Quooker. De keuken wordt verwarmd middels vloerverwarming. Ook via de keuken is er toegang tot de tuin. Achter de woning bevindt zich een groene tuin met een overkapping die ook via een afgesloten achterom te bereiken is. Tevens beschikt de woning over twee bergingen, van elk 3 m².

1e verdieping: Overloop met trapopgang naar de tweede verdieping, separaat authentiek toilet met fonteintje en 4 (slaap)kamers (14.4, 14.3, 11.5 en 6.6 m²). Alle kamers zijn voorzien van een wastafel en inbouwkasten. De kamers aan de achterzijde hebben elk een balkon.

2e verdieping: Overloop met trapopgang, diepe bergkast, badkamer met hoekbad, aparte douche, toilet, wastafel, designradiator en natuurlijk licht. Hier bevinden zich 3 (slaap)kamers. Een kamer (21 m²) ligt aan de zonnige achterzijde en heeft een balkon met uitzicht over de tuinen. De tweede kamer (14 m²) heeft een fraai uitzicht over de laan. De derde kamer is verbouwd tot wasruimte met witgoed aansluitingen. Ook deze drie kamers zijn voorzien van een wastafel.

3e verdieping: Zonnige overloop met toegang tot het dakterras, inbouwkasten, wastafel, grote bergruimte en toegang tot een grote en lichte (slaap)kamer (16.9 m²) met diepe inbouwkast. Via de openslaande deuren in deze kamer kom je eveneens op het ruime dakterras van 21 m², waar het genieten is van de zon en het uitzicht. Tevens is er nog een kleine bergzolder.

Bijzonderheden: Charmant goed onderhouden herenhuis met 8 slaapkamers en veel bergruimte, in een van de meest geliefde lanen van Groningen. Geschikt voor grotere gezinnen of kantoor/ werken aan huis. Fraai dakterras en groene achtertuin op het zuiden.

Bijzonderheden
- aanvaarding in overleg, voorkeur mei 2022

BUITEN
- romantische achtertuin op het zuiden
- zonnig dakterras op het zuiden
- 3 balkons op het zuiden
- een groene voortuin met veel privacy
- totale buitenruimte bijna 100 m²

ALGEMEEN
- rust, licht en veel ruimte
- op fietsafstand van het centrum
- verzorgd, goed onderhouden woonhuis
- veel karakteristieke en originele details
- goed geïsoleerd
- D-label
- gerenoveerd en gemoderniseerd
- zonnepanelen

Vanaf prijs voor deze woning is € 725.000,- k.k.

Soort woning
Herenhuis
Perceeloppervlakte
113 m2
Woonoppervlakte
212 m2
Aantal kamers
11 kamers (8 slaapkamers)
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1934
Bijzonderheden
Dubbele bewoning mogelijk
Soort dak
Samengesteld dak bedekt met pannen, bitumineuze dakbedekking

Oppervlakten en inhoud

Gebouwgebonden buitenruimte
37 m2
Externe bergruimte
8 m2
Inhoud
727 m3

Indeling

Aantal woonlagen
4

Energie

Energielabel
D
Isolatie
Dakisolatie, dubbel glas
Warm water
C.v.-ketel

Buitenruimte

Ligging
In woonwijk
Tuin
Achtertuin, voortuin

Bergruimte

Schuur/berging
Vrijstaand hout

Parkeergelegenheid

Soort garage
Geen garage

Downloads

Documentatie per e-mail

Streetview

Contact

Adres

  • Verlengde Hereweg 20-2
    9722AC Groningen
  • Maandag t/m vrijdag
    9.00 uur t/m 17.30 uur