De Sitterstraat 32 , GRONINGEN

€ 495.000 kosten koper

In één van de meest karakteristieke straten van de geliefde wijk Helpman staat deze heerlijke gezinswoning. De woning is gebouwd in 1930 en is met een woonoppervlakte van maar liefst 153 m², lekker ruim! Kenmerkend voor de woning zijn verder de 5 ruime slaapkamers, een tuingerichte living en een royale tuin gelegen op het oosten met achterom. Kortom, een woning met veel potentie, die in combinatie met de vele voorzieningen die Helpman te bieden heeft, maakt dat de woning absoluut een bezichtiging waard is!

INDELING

Begane grond
Tochtportaal met tussendeur naar de ruime hal met toiletruimte en trapopgang naar de eerste verdieping. Vanuit de hal bereik je door middel van een vaste trap de ruime ondergrondse kelderruimte die uitermate geschikt is voor het opslaan van proviand. Tegen de achterkant van de toegang naar de kelder bevindt zich de CV combiketel. Tegenover de deur naar de kelder vind je aan de linkerkant de deur die toegang geeft tot de woonkamer. Aan de achterzijde van de woning bevindt zich de keuken met deur naar de tuin.

Terug naar de woonkamer waarin je dankzij de grote raampartijen aan beide kanten volop geniet van natuurlijk lichtinval. De voorzijde van de woning is uitgebreid met een erker en is ingericht als eetkamer. Aan de achterzijde van de woning vind je de sfeervolle woonkamer, die door middel van openslaande deuren in directe verbinding staat met de tuin.

Eerste verdieping
Op de eerste verdieping kom je op de ruime overloop. Van hieruit betreed je de drie ruime slaapkamers, een badkamer aan de voorzijde en een aparte toiletruimte. Vanuit de ouderslaapkamer heb je door middel van openslaande deuren direct toegang tot het balkon aan de achterzijde van de woning. De ruime badkamer is voorzien van een ligbad met douche en een wastafel.

Tweede verdieping
De ruime overloop is voorzien van ingebouwde kasten die volop opbergmogelijkheden bieden. Vanaf de overloop heb je toegang tot nog eens twee mooie kamers onder de kap, die volledig naar eigen wens in te richten zijn.

TUIN

Zowel vanuit de woonkamer als vanuit de keuken betreed je de diepe tuin met achterom, die is gelegen op het oosten. De afmeting van de tuin biedt de mogelijkheid om meerdere zithoeken te creëren terwijl je dankzij de ligging altijd een plekje in de zon óf in de schaduw kunt vinden. In de tuin staat een vrijstaande stenen berging die ruimte biedt voor het veilig stallen van bijvoorbeeld gereedschap of de fiets.

OMGEVING

Helpman mag met recht één van de meest populaire wijken in het zuiden van Groningen genoemd worden. Op loopafstand van de woning bevinden zich diverse voorzieningen zoals het winkelcentrum van Helpman, het Helperzwembad, diverse (internationale) scholen, een kinderdagverblijf en meerdere gezellige eetgelegenheden. Genieten van de natuur doe je in het Sterrenbos of straks in het nieuw aangelegde Zuiderpark. Je fietst ook zo naar het Paterswoldsemeer. De binnenstad van Groningen is binnen 15 minuten per fiets te bereiken en de uitvalswegen A7 en A28 bevinden zich in de nabije omgeving.

BIJZONDERHEDEN
- Ideaal gelegen in één van de meest karakteristieke straten van Helpman
- De woning wordt volledig voorzien van een nieuw verankerd pannendak
- De woning is in 2021 volledig voorzien van dubbel glas
- Ruime ondergrondse kelder

Soort woning
Eengezinswoning
Perceeloppervlakte
149 m2
Woonoppervlakte
153 m2
Aantal kamers
6 kamers (5 slaapkamers)
Status
Verkocht
Aanvaarding
Per datum

Bouw

Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930
Soort dak
Samengesteld dak bedekt met

Oppervlakten en inhoud

Gebouwgebonden buitenruimte
9 m2
Externe bergruimte
8 m2
Inhoud
568 m3

Indeling

Aantal woonlagen
5
Voorzieningen
Tv kabel

Energie

Energielabel
D
Isolatie
Dubbel glas
Warm water
C.v.-ketel

Buitenruimte

Ligging
In woonwijk
Tuin
Achtertuin, voortuin

Bergruimte

Schuur/berging
Vrijstaand steen

Parkeergelegenheid

Soort garage
Geen garage

Downloads

Documentatie per e-mail

Streetview

Contact

Adres

  • Verlengde Hereweg 20-2
    9722AC Groningen
  • Maandag t/m vrijdag
    9.00 uur t/m 17.30 uur