Henri Dunantlaan 45 , GRONINGEN

€ 300.000 kosten koper

In de ochtend heerlijk rustig wakker worden met het gezang van vele verschillende vogels? Dat kan bij deze woning! In de geliefde wijk Corpus den Hoorn in Groningen ligt deze karakteristieke hoekwoning. Deze ruime hoekwoning is gebouwd in 1960 en heeft een woonoppervlakte van 100 m2. Dit fijne gezinshuis beschikt over vier slaapkamers met de mogelijkheid tot het creëren van een vijfde slaapkamer op de zolderverdieping.

Van het buitenleven geniet je in de diepe tuin die is gelegen op het zonnige zuiden. De tuin is ruimer omdat er ook gebruik gemaakt wordt van een stuk gemeentegrond van ca. 80 m². Rondom de woning vind je aan de achterzijde een groot grasveld waar de kinderen heerlijk kunnen voetballen en aan de voorzijde leidt een paadje naar een grote speeltuin locatie.

INDELING

Begane grond:
Binnenkomst in entree/ bijkeuken met witgoedopstelling. Door de huidige bewoners zijn de hal en de keuken samengetrokken en is er een keuken ontstaan van 9.9 m². Vanuit de hal met toiletruimte is de ruime, tuingerichte woonkamer van 21.7 m² toegankelijk. Dankzij de grote ramen en het raam in de zijgevel geniet je in deze ruimte van heerlijk veel lichtinval.

Eerste verdieping:
Vanaf de overloop bereik je de vier volwaardige slaapkamers (resp. 13, 10, 8 en 6m2) die zich op deze verdieping bevinden. De grootste slaapkamer heeft een frans balkon. De badkamer heeft een douche en een wastafel.

Tweede verdieping:
Aan ruimte absoluut geen gebrek. Op deze verdieping, die via een vlizotrap te bereiken is, bevindt zich een ruime bergzolder die naar eigen wens in te delen is. Als er een vaste trap gerealiseerd is kan er een vijfde slaapkamer gemaakt worden of gebruik de ruimte natuurlijk gewoon om spullen op te slaan die je niet dagelijks nodig hebt.

BUITEN
De woning beschikt over een ruime tuin die is gelegen op het zuiden. Zowel in de zomer als in de winter kun je optimaal genieten van het zonlicht, zowel in de tuin als in het huis. Dankzij de gunstige (hoek)ligging van de woning ervaar je daarnaast veel privacy. Door de vele bomen in de tuin, blijft de woning op hete zomerdagen lekker koel.

OMGEVING
Corpus den Hoorn is een gevarieerde wijk in het zuiden van de stad Groningen die de perfecte combinatie van stad en natuur te bieden heeft. De wijk staat bekend als zeer kindvriendelijk mede dankzij de speelaangelegenheden op diverse pleintjes en veldjes. Deze woning is goed bereikbaar met veel voorzieningen in de buurt. Zo vind je op loopafstand het Overwinningsplein met o.a. een supermarkt, HEMA, bloemenwinkel en een warme bakker. In de buurt zijn diverse sportgelegenheden, het Martini Ziekenhuis en diverse basisscholen gesitueerd. Het centrum van Groningen bevindt zich op fietsafstand en op een steenworp afstand vind je het Stadspark en het Hoornsemeer die beide vele mogelijkheden bieden op het gebied van recreëren. Om de hoek bevinden zich, slechts op 1 minuut rijden, de uitvalswegen A7 en A28 en er is een goede busverbinding in de nabijheid.

BIJZONDERHEDEN
- Gelegen in de geliefde wijk Corpus den Hoorn
- Grotendeels voorzien van HR en HR+ beglazing.
- Zijgevel, dak en (gedeeltelijk) vloer geïsoleerd
- Ruime tuin door gedeeltelijk stuk gemeentegrond.
- Energielabel C
- SNN Subsidie nog beschikbaar

Soort woning
Eengezinswoning
Perceeloppervlakte
139 m2
Woonoppervlakte
100 m2
Aantal kamers
5 kamers (4 slaapkamers)
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1960
Soort dak
Zadeldak bedekt met pannen

Oppervlakten en inhoud

Overige inpandige ruimte
19 m2
Inhoud
420 m3

Indeling

Aantal woonlagen
3
Voorzieningen
Frans balkon, dakraam, tv kabel

Energie

Energielabel
C
Isolatie
Dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas
Warm water
C.v.-ketel

Buitenruimte

Ligging
In woonwijk
Tuin
Achtertuin, voortuin, zijtuin

Parkeergelegenheid

Soort garage
Geen garage

Downloads

Documentatie per e-mail

Streetview

Contact

Adres

  • Verlengde Hereweg 20-2
    9722AC Groningen
  • Maandag t/m vrijdag
    9.00 uur t/m 17.30 uur