Herebinnensingel 10 , GRONINGEN

€ 575.000 kosten koper

Welkom in het hart van de binnenstad van Groningen. Dit karakteristieke herenhuis bevindt zich in het zuidelijke deel van de stad en is een harmonieuze mix van geschiedenis en modern comfort. De woning is in 1895 in eclectische stijl gebouwd als twee woonhuizen en in 1984 samengevoegd tot één woning. Het biedt een royale leefruimte van maar liefst 128 vierkante meter. De beeldbepalende buitenkant met prachtige lijstgevels en karakteristieke warme rode bakstenen zorgen buiten al voor een onvergetelijke eerste indruk.

INDELING

Begane grond:
Bij het betreden van de woning kom je in een uitnodigende hal, compleet met trapopgang, meterkast en garderobe. Vanuit hier heb je toegang tot de lichte en ruime woonkamer, waar prachtige authentieke details zoals het verfijnde plafondlijstwerk, rozetten, sierlijke ornamenten en de schouw de sfeer bepalen. De hal achter de tweede voordeur is geschikt voor bijv. fietsenberging. De keuken bevindt zich in een aangrenzende aanbouw, die direct bereikbaar is vanuit de woonkamer. Als je richting de keuken loopt, vindt je rechts een ruim toilet.

De keuken is voorzien van een 4 pits kooktoestel met afzuigkap, een dubbele spoelbak, een oven, een koelkast met vriesvak en een boiler voor heet water. De houten afwerking straalt een warme sfeer uit en vanuit de keuken stap je in de gezellige, beschutte stadstuin waar je heerlijk kunt genieten van de buitenlucht. De tuin is ook middels een achterom bereikbaar.

1e verdieping:
De eerste verdieping biedt twee ruime slaapkamers, waar de klassieke kenmerken zoals de plafondlijsten en schouw ook prachtig behouden zijn gebleven. In de L-vormige inbouwkast zit aansluiting voor een wasmachine en droger. Eén van de slaapkamers geeft toegang tot een dakterras waarop je heerlijk kunt ontspannen en genieten van de stad met voldoende privacy en de hele dag zon. De badkamer op deze verdieping is onlangs volledig vernieuwd en onder andere voorzien van een inloopdouche, een dubbele wastafel met spiegel en een tweede toilet.

2e verdieping:
Op de tweede verdieping bevinden zich nog eens twee ruime kamers waarvan één slaapkamer. Deze bieden voldoende ruimte en comfort en zijn perfect voor een groeiend gezin, gasten of wellicht als thuiskantoor.

De woning is voorzien van kurktegels die zowel temperatuur- als geluidsisolerend werken.

OMGEVING

De binnenstad van Groningen biedt een bruisende omgeving met eeuwenoude architectuur, charmante grachten en gezellige pleinen. Het doen van de dagelijkse boodschappen is een moeiteloze ervaring met de aanwezige supermarkten, lokale winkels en markten in de buurt. Het centrum biedt daarnaast een overvloed aan restaurants, boetiekjes, cafés en theaters.

BIJZONDERHEDEN

- Aangewezen als Karakteristiek pand en Beschermd stadsgezicht (historische bouwkunst)
- Badkamer in 2019 geheel vernieuwd
- Woonkamer, toilet en hal voorzien van (elektrische) vloerverwarming
- Subsidie waardevermeerdering € 4.000,- ten behoeve van verduurzaming nog mogelijk
- Dakterras en tuin aanwezig

Soort woning
Herenhuis
Perceeloppervlakte
84 m2
Woonoppervlakte
128 m2
Aantal kamers
5 kamers (4 slaapkamers)
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1895
Bijzonderheden
Beschermd stads- of dorpsgezicht
Soort dak
Schilddak bedekt met pannen

Oppervlakten en inhoud

Overige inpandige ruimte
1 m2
Gebouwgebonden buitenruimte
13 m2
Inhoud
498 m3

Indeling

Aantal woonlagen
3
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, tv kabel

Energie

Energielabel
D
Isolatie
Dakisolatie, dubbel glas
Warm water
C.v.-ketel

Buitenruimte

Ligging
In centrum
Tuin
Achtertuin

Parkeergelegenheid

Soort garage
Geen garage

Downloads

Documentatie per e-mail

Streetview

Contact

Adres

  • Verlengde Hereweg 20-2
    9722AC Groningen
  • Maandag t/m vrijdag
    9.00 uur t/m 17.30 uur