Kleine Rozenstraat 5 , GRONINGEN

€ 425.000

Zeer fraai en smaakvol verbouwd karakteristiek herenhuis, gelegen in de populaire Hortusbuurt en op loopafstand van het centrum en het Noorderplantsoen.

Dit bijzondere pand dateert uit 1925. In de afgelopen 10 jaar is het volledige woonhuis met smaak gemoderniseerd wat geresulteerd heeft in een 3e prijs voor de Dag van de Architectuur in de stad Groningen. âDe landelijke vakjury oordeelde zeer positief over de zorgvuldige wijze waarop de aansluiting met de omliggende en bestaande bebouwing gevonden is. Het project getuigt hiermee van vakmanschap, zowel wat betreft het lijnenspel als de toepassing van het materiaalâ. De commentaren van het publiek waren onder meer: âEen prachtige toevoeging: tegelijkertijd vernieuwend en vloeiend overgaand in de bestaande bebouwingâ en âDit is een verbouwing die iets toevoegtâ.

Indeling:
Via de voordeur komt u in een hal met trapopgang naar de 1e verdieping. Door een zijdeur of de garagedeuren komt in in de garage, met 2 achtergelegen ruimten. Enerzijds een ruimte die in gebruik is als wasruimte, en anderzijds in een hobbyruimte met douche en toilet. Deze ruimtes worden middels een aparte CV verwarmd.

Op de 1e verdieping bevinden zich een ruime woonkamer met open keuken. De woonkamer is mede door de houtkachel en de eikenhouten plankenvloer bijzonder sfeervol. Tezamen met de open keuken (voorzien van moderne keukenapparaat inclusief Quooker en zeer stille afzuigkap) vormt het een fraai geheel.

De 2e verdieping biedt plaats aan de ruime overloop, 3 slaapkamers (resp. 19, 17 en 7 m²) en een moderne badkamer (ca. 9m²) met bubbelbad, aparte ruime douche en toilet.

Op de bovenste etage (3e verdieping) treft u naast een vierde slaap- cq werkkamer(ca. 5m²), het ruime dakterras van circa 40m² waar u de gehele dag van de zon kunt genieten.

Kortom: een bijzonder pand met veel mogelijkheden, dat een bezoek meer dan waard is !

Perceeloppervlakte
85 m2
Woonoppervlakte
235 m2
Aantal kamers
7 kamers (4 slaapkamers)
Status
Verkocht

Bouw

Bouwvorm
Bestaande

Oppervlakten en inhoud

Inhoud
625 m3

Brochure

Documentatie per e-mail

Streetview

Contact

Adres

  • Verlengde Hereweg 20-2
    9722AC Groningen
  • Maandag t/m vrijdag
    9.00 uur t/m 17.30 uur