Meerweg 129 , KROPSWOLDE

€ 895.000 kosten koper

Misschien wel het mooiste huis in Meerwijck …

STOER, STRAK, INGETOGEN EN BESCHERMEND NAAR BUITEN ...
RUIM, LICHT, WARM EN VERRASSEND VAN BINNEN.

Ware luxe zit in ruimte en licht, vanuit die visie is dit huis ontworpen en in 2002 gebouwd. Met een groot oog voor detaillering. Deze vrijstaande villa ligt direct aan een open verbinding met het Zuidlaardermeer en bezit een grote steiger, voor uw (toekomstige) boot en die van uw varende gasten. Nabij zijn winkelcentra, bushaltes, scholen, sportverenigingen en station Kropswolde.

INDELING BENEDEN:
Bij aankomst vallen eerst de speels vorm gegeven parkeerplaatsen op die op eigen terrein liggen. Ook direct in het oog valt de door glas ‘losgesneden’ bovenverdieping boven de overdekte entree. Eenmaal binnen in de hal is tijd nodig om de vlakken, de ruimte, de hoogte, het licht, de ‘luie trap’ van oregon pine, de bijzondere balustrade van de vide, de speelse garderobe en de hoge toegangsdeur naar de werkkamer in u op te nemen.

Achter de voordeur bevindt zich de meterkast. Na de garderobe is links de toegang tot de werkkamer met een op maat gemaakt werkblad van bijna 5 meter breed. Even verder links vanuit de hal is een royaal toilet en een hoekje met passpiegel te vinden. Recht door kunt u de dubbele garage bereiken, waarin door toepassing van transparante deuren en panelen veel daglicht binnen kan komen. De beide garagedeuren zijn van afstand te bedienen. Vanuit de hal rechts af komt u in de TV / spel / lounge-ruimte die bewust gescheiden is gehouden van de zitkamer. In de lounge-ruimte bevinden zich op maat gemaakte kasten. Alle ruimten beneden lopen overigens in elkaar door zodat er altijd contact tussen de bewoners mogelijk blijft, waar zij zich ook bevinden.

Vanuit de lounge-ruimte is via een grote schuifpui de patio bereikbaar waarin u beschut kunt eten, drinken of zonnen. Recht door vanuit de lounge-ruimte vindt u de eetkeuken. De keukenkasten onder het aanrecht zijn extra hoog en diep gemaakt. Er zijn inbouwapparaten voor koffie / thee /cappuccino, afwas, koeling, koken, afzuiging en er is een hoge druk stoomoven / oven-grill-combinatie. Tussen de apparaten bevindt zich een hoge apothekerskast.
Boven de keuken is een vide waar kinderen zich kunnen terugtrekken om te lezen, een spelletje te doen of om er te logeren. Grenzend aan de keuken is een bijkeuken gesitueerd waarin aparte aansluitingen zijn voor was- en droogmachine. Hier zijn ook een unit voor mechanische ventilatie en voor verdeling van de vloerwarmte geplaatst. De bijkeuken heeft een eigen deur naar buiten.

Prachtig grenzend aan de keuken is het terras, bereikbaar via een grote schuifpui. Dit terras is op het zuidwesten gelegen en daarmee ideaal voor u en uw bezoek om te genieten van de zon totdat deze onder gaat. Zowel vanuit de keuken als vanuit de lounge-ruimte is de zitkamer bereikbaar die is voorzien van hoog glas en een flinke open haard. In deze ruimte zijn elektrisch bedienbare buiten-jaloezieen en elektrisch bedienbare rolgordijnen aanwezig. Verder zijn hier op maat gemaakte boekenplanken en een bijpassend vrijhangend dressoir. De gehele benedenverdieping is voorzien van Braziliaanse leisteen op de vloer met bijna overal vloerverwarming.

INDELING BOVEN:
Op de verdieping is een lange overloop met vide. Aan het einde van de overloop is een tweede toilet met fonteintje. Vanaf de overloop zijn 4 slaapkamers te bereiken. De grootste slaapkamer heeft een eigen inloop-douche met 2 persoons-wastafel en handdoek-radiator. Deze slaapkamer heeft ook een balkon met schuifdeuren. De overige 3 slaapkamers liggen nabij een badkamer met ligbad, douche, 2 persoons-wastafel en handdoek-radiator.

TUIN:
Kenmerkend voor de tuin is een groot gazon rondom het gehele huis met mooie zichtlijnen. Voor staan 3 berken, achterin staat een wilg. De tuin wordt begrensd en ruimtelijk ingedeeld door lange beukenhagen. Het terras op het zuid-westen wordt overdekt door dakplatanen die in de zomer een aangename schaduw geven. Op zo’n plek hoort een serieuze vlaggenmast met wimpel, dus die is er. Aan het eind van de steiger wacht uw eigen zwemtrap.

ALGEMEEN:

-Custom made betonsteen voor alle gevels
-Beneden leistenen vloer (gecoate black slate uit Brazilie))
-Beneden vloerverwarming (WTH), boven radiatoren met thermostaatkranen
-Alarminstallatie (Nusman Groningen)
-Binnen schuifdeuren of stompe deuren met houten kozijnen en rvs hang- en sluitwerk
-Hoge plafonds
-Dubbele inpandige garage met werkbank (2 Hormann kanteldeuren)
-Direct aan doorgaand water gelegen
-Grote aanlegsteiger en beschoeiing van azobe
-4 seizoenen vegetatiedak
-Electrische installatie met 1 groep 380V en 10 groepen 220V met aardlek per groep

Soort woning
Villa
Perceeloppervlakte
1.735 m2
Woonoppervlakte
278 m2
Aantal kamers
6 kamers (4 slaapkamers)
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
2002
Soort dak
Lessenaardak bedekt met

Oppervlakten en inhoud

Overige inpandige ruimte
46 m2
Gebouwgebonden buitenruimte
5 m2
Inhoud
1.222 m3

Indeling

Aantal woonlagen
2
Voorzieningen
Buitenzonwering, mechanische ventilatie, schuifpui, alarminstallatie, rookkanaal

Energie

Isolatie
Volledig geïsoleerd
Warm water
C.v.-ketel

Buitenruimte

Ligging
Aan water, in woonwijk
Tuin
Tuin rondom

Parkeergelegenheid

Soort garage
Inpandig

Downloads

Documentatie per e-mail

Streetview

Contact

Adres

  • Verlengde Hereweg 20-2
    9722AC Groningen
  • Maandag t/m vrijdag
    9.00 uur t/m 17.30 uur