Noorddijkerweg 29 , GRONINGEN

€ 425.000

VERKOOP BIJ INSCHRIJVING:

Boerderij met aangebouwde kapschuur, fraai gesitueerd aan waterpartij ten westen van de Noorddijkerweg. De boerderij maakt deel uit van de nog voor een klein deel resterende 18e en 19e eeuwse lintbebouwing van voornamelijk boerenplaatsen aan de Noord-Zuid lopende doorgaande route tussen de vroegere gemeente Noorddijk en de zuidelijker gelegen plaatsen Engelbert en Middelbert. Het geheel heeft dienst gedaan als wijkpost van de Gemeente Groningen.

Indeling:
Entree, T-vormige gang met bergkast, linkerzijde: toegang tot de (woon)kamer van ca. 3.90 m x 6.30 m. met houten schouw en meterkast., rechterzijde: werk-/slaapkamer (van ca. 3.75 m. x 4.90 m.) met achtergelegen bergkast. Achterin de gang links bevindt zich de sanitaire ruimte, bestaande uit een betegelde tussenhal met wastafel, 2 toiletten en toegang tot kleedlokaal en douche. De ruime keuken/kantine heeft een klein keukenblokje met dubbele RVS spoelbak.
Ruime schuur met daarin afgescheiden een berghok en een hobbygedeelte.
Op de eerste verdieping ligt aan de voorzijde van het pand een grote slaapkamer (van ca. 5.00 m. x 7.20 m). Op de naastgelegen zolder bevindt zich de Nefit HR turbo 32 CV-ketel (ca. 1998) en een CV gestookte boiler (Nefit 90 L)

Het voorhuis telt één bouwlaag en een zolderverdieping onder een afgewolfd schilddak, belegd met een nieuwe rode golfpan. De schuur is afgedekt met asbesthoudende golfplaten. De gevels zijn opgetrokken uit rode baksteen; in het midden de omlijste ingang met bovenlicht. De zes-ruitsvensters zijn lichtgetoogd. In de topgevel met vlechtingen twee liggende en twee staande vensters.

Bouwhistorisch
Dit heeft plaats gevonden in september 2006. De
onderzoek: conclusie was dat het een zeer gaaf casco betrof. De indeling van de begane grond is nog oorspronkelijk. De erfbeplanting is waardevol en het pand ligt dusdanig dat de lintbebouwing aan de Noorddijkerweg goed tot uiting komt. Er zijn nog diverse originele elementen uit het interieur aanwezig zoals balklagen, schouwen, bedstedenwand met ronde kast en gebinten.

Voorzieningen: Het pand is aangesloten op het gemeentelijke riool.

Bouwjaar: voor 1906

BEZICHTIGINGEN OP AFSPRAAK vrijdag 21 SEPTEMBER 10.00-12.00u of donderdag 27 SEPTMBER 10.00-12.00u

Perceeloppervlakte
3.024 m2
Woonoppervlakte
165 m2
Aantal kamers
6 kamers
Status
Verkocht

Bouw

Bouwvorm
Bestaande

Oppervlakten en inhoud

Inhoud
1.150 m3

Brochure

Documentatie per e-mail

Streetview

Contact

Adres

  • Verlengde Hereweg 20-2
    9722AC Groningen
  • Maandag t/m vrijdag
    9.00 uur t/m 17.30 uur