Scheltemaheerd 56 , GRONINGEN

€ 289.000 kosten koper

Verkoper aan het woord:

Mijn woning staat aan de rand van de woonwijk Beijum, met vrij uitzicht over de weilanden naar Zuidwolde. Het is het Beijum waar je de kleine bonte specht kunt zien, waar je lijsters en merels hoort zingen en in deze tijd van het jaar de kikkers kwaken. Trouwens, in die weilanden zie je hazen over elkaar heen buitelen en elke dag reeën grazen.

Voor de nieuwe eigenaar van deze woning wordt het straks nog mooier. Want Natuurmonumenten gaat het gebied opnieuw inrichten en betrekken bij het Kardingerbos. Nog meer natuur, waarbij het vrije uitzicht blijft.

Al vroeg in het voorjaar kun je, in de luwte, in de voortuin genieten van het eerste zonnetje. En daarna is het heerlijk zitten achter, op de vlonder. Mocht je willen kiezen voor wat minder zon, dan kun je je verplaatsen richting de woning. Daar is een terras waar het wat koeler is en lekker uit de wind.

Aan het einde van een zonnige dag lonken soms de tuin en het terras van café Moeke Vaatstra in Zuidwolde. Je bent er na een wandeling van een minuut of vijf.

INDELING

Begane grond:
Je komt binnen in een hal met een trapopgang naar de 1e verdieping en een deur met toegang tot de woonkamer/keuken. In de hal bevindt zich een moderne toiletruimte met een hangcloset en fonteintje.

Vanuit de hal kom je in de ruime keuken die is uitgerust in een moderne, lichtgrijze kleur. De keuken is voorzien van inbouwapparatuur, waaronder een 4-pits gaskookplaat met afzuigkap, een koelkast, een vriezer, een oven en een vaatwasser. Diverse boven- en onderkastjes zorgen daarnaast voor voldoende opbergruimte. Maar er is ook nog een diepe kast onder de trap, waar je nog veel spullen in kwijt kunt.

Vanuit de keuken betreed je de lichte, tuingerichte woonkamer die aan de achterzijde van de woning gelegen is. Dankzij de grote raampartijen geniet je in deze ruimte van heerlijk veel lichtinval, terwijl je uitkijkt op de tuin en de weilanden richting Zuidwolde.

Eerste verdieping:
Vanaf de ruime overloop heb je toegang tot 3 royale slaapkamers, die zich op deze verdieping bevinden. De voorste slaapkamer is voorzien van een volledige kastenwand met schuifdeuren en vanuit de slaapkamers die zich aan de achterzijde van de woning bevinden heb je een nog beter uitzicht op al het groen achter het huis. De badkamer is voorzien van een inloopdouche, wastafel met meubel, tweede toilet en een design-radiator.

Zolder:
De zolder is bereikbaar via een vaste trap. Dankzij de royale afmeting en maar liefst drie dakramen leent deze ruimte zich uitstekend voor diverse doeleinden. Heb je extra slaapkamers nodig? Dat is gemakkelijk te realiseren door deze ruimte in tweeën op te delen. Liever een plek om heerlijk te relaxen? Creëer dan een fijne zithoek waar je ongestoord een boek kunt lezen of muziek beluisteren. De mogelijkheden zijn eindeloos.

TUIN
Wat een heerlijke tuin! Dankzij de perfecte combinatie tussen groen en bestrating biedt de achtertuin een oase aan rust. De tuin is gelegen op het noorden en is circa 15 meter diep. De vlonder aan de achterzijde heeft een warme en gezellige uitstraling die uitnodigt om te ontspannen.

OMGEVING
Beijum is een groene, kindvriendelijke wijk met veel speelvoorzieningen. Voor de dagelijkse boodschappen kun je terecht in het winkelcentrum, waar je onder andere diverse supermarkten, drogisterijen, een speelgoedwinkel en speciaalzaken kunt vinden. Aan basisscholen geen gebrek.
Door de ligging aan de oostelijke ringweg is de wijk goed te bereiken per auto en met het openbaar vervoer. Binnen een kwartier fiets je naar het stadscentrum van Groningen.
Achter de wijk begint het recreatiegebied Kardinge, met een sportpark met een overdekt zwembad, een schaatsbaan en een klimwand. Op warme zomerdagen kun je genieten van de zon bij de Kardingerplas. Je hond kun je uitlaten als je richting Rietland loopt.

BIJZONDERHEDEN

- Energielabel C
- € 4.000 SNN-subsidie gebruikt voor de aanschaf van dubbel glas op de 1e verdieping
- € 10.000 SNN-subsidie Verduurzaming en Verbetering beschikbaar

Soort woning
Eengezinswoning
Perceeloppervlakte
166 m2
Woonoppervlakte
108 m2
Aantal kamers
5 kamers (5 slaapkamers)
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1982
Soort dak
Zadeldak bedekt met pannen

Oppervlakten en inhoud

Externe bergruimte
5 m2
Inhoud
378 m3

Indeling

Aantal woonlagen
3
Voorzieningen
Dakraam, tv kabel

Energie

Energielabel
C
Isolatie
Dubbel glas
Warm water
C.v.-ketel

Buitenruimte

Ligging
In woonwijk, vrij uitzicht
Tuin
Achtertuin, voortuin

Bergruimte

Schuur/berging
Vrijstaand steen

Parkeergelegenheid

Soort garage
Geen garage

Downloads

Documentatie per e-mail

Streetview

Contact

Adres

  • Verlengde Hereweg 20-2
    9722AC Groningen
  • Maandag t/m vrijdag
    9.00 uur t/m 17.30 uur