Van Houtenlaan 206 , GRONINGEN

€ 575.000 kosten koper

Liefhebbers van een sfeervolle jaren dertig woning in de wijk Helpman met een uniek grote achtertuin opgelet! Deze prachtige woning gelegen aan de Van Houtenlaan is een absolute buitenkans. De woning beschikt over een heerlijk ruime en lichte woonkamer met voldoende ruimte voor een woonkeuken. Daarnaast zijn er 5 ruime slaapkamers, maar liefst 2 badkamers, een ruime zolder én misschien wel het meest unieke aan deze woning een tuin van maar liefs 600 m².

Jarenlang is dit prachtige huis met liefde bewoond door het hele gezin. Door de 5 zeer volwaardige slaapkamers is deze woning namelijk ideaal voor een groot gezin waar je elkaar zeker niet in de weg hoeft te lopen, maar waar je in de woonkamer, keuken en tuin genoeg ruimte hebt om gezellig bij elkaar te komen. De zeer grote en groene achtertuin versterkt het vrije gevoel en maakt deze woning extra uniek omdat deze toch dichtbij het stadscentrum ligt.

INDELING:

Begane grond:
Je komt binnen in een heerlijke lange hal waar voldoende ruimte is. Vanuit de hal bereik je de woonkamer welke aan de voorzijde is voorzien van een sfeervolle erker en aan de achterzijde openslaande deuren naar de achtertuin heeft. De keuken is ruim opgezet en biedt talloze mogelijkheden. Achter de keuken is de bijkeuken met aansluiting voor de wasmachine en genoeg plek voor een droger en andere spullen. Ook kun je vanuit de bijkeuken in de achtertuin komen.

Terug in de hal bevindt zich het toilet, een toegang naar de kelder van ca. 6.4 m² en de trapopgang naar de 1e verdieping.

1e verdieping:
Overloop met toegang tot 3 slaapkamers van ca. 15.3 m², 14.8 m² en 6,8 m². De slaapkamers aan de achterzijde hebben beide toegang tot een groot balkon van ca. 10 m². Aan de voorzijde van de woning bevindt zich de 1e badkamer. De badkamer is voorzien van een dubbele wastafel, tweede toilet en een bad/douche combinatie.

2e verdieping:
Overloop met toegang tot 2 slaapkamers van ca. 14.8 m² en ca. 12.6 m². Daarnaast is er een extra berging met toegang tot de zolderruimte. Ook beschikt deze verdieping over een tweede badkamer, wat natuurlijk erg handig is met een groot gezin.

Middels een steile vaste trap bereik je de 3e verdieping:
Je bereikt hier de ruime zolder met een groot raam.

Tuin:
De achtertuin biedt zeeën van ruimte en is gelegen op het oosten. Aangezien de tuin erg diep en breed is, vind je altijd wel een plek in het zonnetje of in de schaduw. De tuin heeft een tuinhuisje met openslaande deuren waar je heerlijk, onder het genot van een kopje thee, van de gehele tuin kunt genieten. Ook is er een ruime stenen schuur voor opslag van je tuingereedschap maar zeker ook vele fietsen. Er is een brandgang bij de voorzijde van het huis die toegang geeft tot een zijentree naar de achtertuin. Je kunt dus gemakkelijk met de fietsen achter het huis komen.

BIJZONDERHEDEN:
- Kaveloppervlak van 690 m²
- Kelder van ca. 6.4 m²
- Schuur en tuinhuis in de achtertuin
- CV-ketel uit 2008
- Grote zolder van ca. 10.2 m² (gemeten vanaf 1,5 meter hoogte)
- Voorzien van dubbel glas

Soort woning
Herenhuis
Perceeloppervlakte
690 m2
Woonoppervlakte
166 m2
Aantal kamers
6 kamers (5 slaapkamers)
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1932
Soort dak
Zadeldak bedekt met pannen

Oppervlakten en inhoud

Overige inpandige ruimte
17 m2
Gebouwgebonden buitenruimte
10 m2
Externe bergruimte
26 m2
Inhoud
612 m3

Indeling

Aantal woonlagen
5
Voorzieningen
Tv kabel

Energie

Isolatie
Dubbel glas
Warm water
C.v.-ketel

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, in woonwijk
Tuin
Achtertuin, voortuin

Bergruimte

Schuur/berging
Vrijstaand steen

Parkeergelegenheid

Soort garage
Geen garage

Downloads

Documentatie per e-mail

Streetview

Contact

Adres

  • Verlengde Hereweg 20-2
    9722AC Groningen
  • Maandag t/m vrijdag
    9.00 uur t/m 17.30 uur