Verlengde J. A. Feithstraat 3 -a, GRONINGEN

€ 310.000 kosten koper

Heerlijk zonnige, ruime gemoderniseerde jaren '30 woning met 3 woonlagen. Centraal gelegen op een toplocatie met vrij uitzicht in de zeer geliefde en gezellige Herewegbuurt, op loopafstand van de binnenstad, centraal station, uitvalswegen, Euroborg en straks ook het nieuwe Zuiderplantsoen.

De afgelopen jaren is de woning behoorlijk aangepakt met behoud van de karakteristieke jaren ’30 elementen, waardoor het een fijn, sfeervol en comfortabel huis is. Ook de buitenkant is gerenoveerd, waaronder extra geluidsisolerend glas, spouwmuurisolatie, een volledig nieuw dak met dakisolatie en een compleet vernieuwde kajuit (dakkapel).

De woning heeft maar liefst vier buitenruimtes. Drie balkons, zowel voor als achter het huis en een ruim dakterras op het zuidwesten. Daarnaast is er nog een aparte berging die is gelegen achter het huis, op de begane grond.

INDELING

1e woonlaag

Binnenkomst in de hal met trapopgang naar de verdieping en toegang tot het toilet. Vanuit de hal bereik je de ruime, lichte woonkamer met strakke open keuken. Zowel aan de voor- als aan de achterzijde is een balkon. De woonkamer heeft een ruime en praktische inbouwkast, waar bijvoorbeeld ook een stofzuiger in past. De open keuken is voorzien van zuinige inbouwapparatuur, zoals een elektrische oven, vaatwasser, gasplaat en een koelkast met een aparte vriezer. De gehele ruimte is voorzien van lichte eiken lamellenparket.

2e woonlaag

Deze verdieping is volledig voorzien van een houten vloer en heeft 3 slaapkamers, een badkamer, een apart toilet en een groot zonnig dakterras. Alle slaapkamers hebben inbouwkasten en de kamer aan de voorzijde heeft openslaande deuren met glas in lood en een klein balkon met siersmeedwerk.

De badkamer met karakteristiek rond raam en het aparte toilet zijn in 2015 volledig gerenoveerd met stijlvolle witte tegeltjes, een ruime inloopdouche met een ingebouwde thermostaatkraan, een apart ligbad, designradiator en vloerverwarming. Alle sanitaire ruimtes hebben een mechanische ventilatie en zijn in dezelfde stijl gerealiseerd.

Het terras ligt op het zuidwesten en is gemaakt van gecertificeerd hardhout met een mooie grote loungebank, hierop kun je met gemak nog een eettafel en in de zomer een peuterbadje kwijt.

3e woonlaag

Op deze verdieping is een lichte, ruime, volledig afgetimmerde en geïsoleerde slaap- of werkkamer. Mooi aan het zicht onttrokken, zijn hier ook de cv-installatie en de wasmachine-aansluiting. Achter de deuren en knieschotten is bovendien verrassend veel opbergruimte.

OMGEVING

De Herewegbuurt ligt ten zuiden van het stadscentrum van Groningen. In vijf minuten fietsen sta je op de Grote Markt, lopend doe je dat in 10 minuten. Het Centraal Station bereik je wandelend in zeven minuten. Voor de dagelijkse boodschappen vind je op slechts 2 minuten fietsafstand een supermarkt. Iets uitgebreider winkelen doe je in Helpman of in het centrum. Het Overwinningsplein is ook dichtbij.

In het Sterrenbos kun je prima een rondje wandelen en na de verbouwing van de zuid-ringweg van Groningen wordt dit samen met het Zuiderplantsoen een prachtig bos. In de buurt zijn verschillende scholen, diverse sportfaciliteiten, huisartsen en culturele voorzieningen waaronder de Oosterpoort en het Groninger Forum. De buurt is goed ontsloten en met de auto zit je binnen een paar minuten op de Ring naar de A28 en de A7.

BIJZONDERHEDEN:

- Karakteristieke, ruime, zonnige jaren '30 woning met 3 woonlagen, 3 balkons en 1 ruim dakterras.
- Super locatie, lekker rustig met vrij uitzicht op de bomen, en op loopafstand van het Sterrenbos, het toekomstige Zuiderplantsoen én op loopafstand van het centraal station en Euroborg station, uitvalswegen, scholen, kinderopvang, winkels en de gezellige binnenstad van Groningen.
- Gemoderniseerd en geïsoleerd, met o.a. een zeer complete inbouwkeuken, twee vernieuwde hangtoiletten, luxe badkamer met vloerverwarming (2015), ruim dakterras op het zuidwesten (2016), extra isolerend dubbelglas in de woonkamer en op de zolderkamer, zolder volledig afgetimmerd met inbouwkasten (2020), spouwmuurisolatie, een volledig nieuw dak, met dakisolatie, nieuwe kozijnen (zolder), nieuwe kajuit en hemelafwatering (2021).
- Energielabel C
- Aangewezen als beeldbepalend pand in Groningen
- Aparte berging op de begane grond achter het huis die via een afsluitbare brandgang te bereiken is
- Actieve en gezonde VvE, bijdrage € 281,- per maand
- Verkoop betreft voor eigen bewoning of bewoning door 1 van bloedverwanten (derhalve niet voor verhuur).

VERKOPER AAN HET WOORD:

Toen ik het appartement destijds zag, was ik meteen verkocht. Die ruimte, die jaren 30 sfeer met authentieke elementen als de karakteristieke raampartij bij de keuken en het grappig inspringende balkonnetje, het leuke ronde raam van de badkamer en het grote dakterras. Heerlijk is ook dat het een licht en zonnig huis is.

De afgelopen jaren hebben wij steeds een deel aangepakt; diverse inbouwkasten, een nieuwe keuken, een zeer complete strakke badkamer met vloerverwarming, een heerlijk dakterras en een mooie afgetimmerde zolder geschikt als tienerkamer.

Het is een fijne en rustige buurt, omsloten door de Ring, het spoor en de Hereweg. De sfeer in de straat is prettig en we wonen hier heel goed, maar we verhuizen naar buiten en we hopen dat de nieuwe bewoners er net zo gelukkig wonen als wij.

Soort appartement
Bovenwoning
Woonoppervlakte
99 m2
Aantal kamers
6 kamers (4 slaapkamers)
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Bijdrage VvE
281.0 ja

Bouw

Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1939
Soort dak
Zadeldak bedekt met bitumineuze dakbedekking

Oppervlakten en inhoud

Gebouwgebonden buitenruimte
18 m2
Externe bergruimte
4 m2
Inhoud
341 m3

Indeling

Aantal woonlagen
3
Aantal woonlagen
3
Gelegen op
2e woonlaag
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, tv kabel

Energie

Energielabel
C
Isolatie
Dakisolatie, muurisolatie, dubbel glas
Warm water
C.v.-ketel

Buitenruimte

Ligging
In woonwijk
Tuin
Geen tuin

Bergruimte

Schuur/berging
Vrijstaand steen

Parkeergelegenheid

Soort garage
Geen garage

Downloads

Documentatie per e-mail

Streetview

Contact

Adres

  • Verlengde Hereweg 20-2
    9722AC Groningen
  • Maandag t/m vrijdag
    9.00 uur t/m 17.30 uur