Westersingel 33 , ADUARD

€ 550.000 kosten koper

Gelegen aan de Westersingel in Aduard bevindt zich deze unieke en karakteristieke woning. Deze woning is gebouwd in 1970 en ontworpen door de gerenommeerde architecten H.P. Thieme en B. Thieme Domela Nieuwenhuis. De woning heeft een geweldige tuin met fruitbomen en is gelegen aan het water. Met een woonoppervlakte van 201 m² is de woning verrassend ruim. De woning bevindt zich op een kavel van circa 1.366 m² en beschikt onder andere over 4 ruime slaapkamers, een dubbele garage én een fietsenberging. Kortom: een fantastische woning die veel rust en privacy biedt. Een unieke kans om te wonen op een bijzondere plek aan het water!

INDELING

Begane grond:
Bij binnenkomst word je direct verrast door de ruime entree met deelbare voordeur, garderobe, toiletruimte, ruime eetkamer en een vide met toegang tot de werkkamer op de begane grond en de trapopgang naar de verdieping. Vanuit de entree kun je ook direct de bijkeuken bereiken.

De eetkamer op het zuiden is heerlijk ruim en biedt volop mogelijkheden om uitgebreid te tafelen met familie en vrienden. De eetkamer is verbonden met de woonkamer, de vide en de keuken.

De woonkamer is het paradepaardje van deze woning en biedt een sfeervolle ambiance met een verdiepte zithoek en raampartijen over de volledige breedte van maar liefst 10 meter op het westen, waarvan tweeënhalve meter schuifpui. Tevens zijn er ramen op het zuiden en noorden. Hier geniet je volop van daglicht en een prachtig uitzicht op de tuin en water.

De keuken ligt op het oosten en zuiden, met zicht op de tuin. Hij is open naar de eetkamer maar kan door middel van deur en doorgeefluik ook worden afgesloten van de eetkamer. De keuken is verbonden met de bijkeuken (voorzien van witgoedaansluiting) en een kelderkast. De praktische keuken is voorzien van een 4 pits gaskooktoestel, elektrische rechaud en afzuigkap, een oven en een losse vaatwasser, magnetron en een koel-vriescombinatie.

Vanuit de eetkamer bereik je ook de vide die toegang geeft tot een werkkamer op de begane grond, ideaal voor het gebruik als thuiswerkplek of atelier. Deze kamer heeft tevens een eigen toegang via de ruime berging.

Deze berging biedt voldoende ruimte voor het stallen van fietsen en bijvoorbeeld gereedschappen en een werkbank. De berging heeft een deur naar de tuin op het noorden en binnendoor naar de aangrenzende garage die plaats biedt voor 2 auto's. De berging en garages zijn volledig te openen met de houten schuifdeuren op het zuiden.

1e verdieping:
Via de ruime overloop met sfeervolle vide bereik je de 4 royale slaapkamers.
De ouderslaapkamer heeft een eigen badkamer, compleet met jacuzzi. Tevens bevinden zich op de overloop een aparte doucheruimte, voorzien van een douche en wastafel met daarnaast een separaat toilet. Alle slaapkamers hebben een kruipluik met berging

Aan de westzijde van de woning is er een overdekt balkon, waar je kunt genieten van de zonsondergang en de frisse buitenlucht. Aan de oostzijde is er nog een overdekt balkon dat perfect is gelegen voor een ontbijt of een kop koffie in de ochtendzon. Vanuit alle slaapkamers heb je toegang tot één van de balkons. Elk balkon heeft twee geïntegreerde balkonkasten.

Vliering:
Een vliering met daglicht via de driehoekige ramen loopt over de hele lengte van oost naar west en is vanaf de overloop te bereiken door middel van een ladder.

BUITEN

De royale tuin is een ware oase van rust en groen en biedt veel privacy om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke schoonheid om je heen. In de tuin vind je verschillende soorten appelbomen, zowel fruit dragende als sierappelbomen, die het hele jaar door zorgen voor een kleurrijk en geurig spektakel.

Het grasveld biedt ruimte voor diverse activiteiten en is perfect om lekker op te zitten of te spelen en het betegelde terras biedt de mogelijkheid om een fijne zithoek te creëren.

De hagen in de tuin zorgen voor een natuurlijke afscheiding en de knotwilgen langs de waterkant geven de tuin een uniek en romantisch karakter. Vanaf de tuin heb je een schitterend uitzicht op het water en de ligging biedt de mogelijkheid om een eigen bootje aan te leggen. Het tuinontwerp is van de beroemde “Tuinen Mien Ruys” en gemaakt en aangelegd direct na de bouw van het huis.

Het huis is gelegen aan de "Hamstertocht". Er zijn plannen om de eeuwenoude Hamstertocht weer te verbinden met "De Lindt".

OMGEVING

Aduard is een dorp in de gemeente Westerkwartier in de provincie Groningen op minder dan tien kilometer van de binnenstad en nog geen zeven kilometer van het universiteitscomplex. In het dorp bevinden zich diverse basisvoorzieningen, waaronder een supermarkt (Spar), een bakkerij, slagerij en een groentezaak. Voor vertier en vermaak is er een Multifunctioneel centrum (De Meeden) aanwezig met daarin een sporthal, een openbare bibliotheek en een café/ biljartruimte. Tevens is er een sportpark in de buurt met een drafbaan, voetbalvelden en een tenniscomplex. In het dorp is een peuterspeelzaal en een basisschool gevestigd. Het is een dorp met een bijzondere ontstaansgeschiedenis die teruggaat tot voor de twaalfde eeuw. Ben je een actieveling? In de buurt kun je prachtige fiets- en wandeltochten maken. Het Lauwersmeer en de Waddenzee liggen op minder dan dertig kilometer afstand. De bruisende binnenstad van Groningen bereik je slechts binnen enkele autominuten!

Maak snel een afspraak voor een bezichtiging en laat u verrassen door de mogelijkheden die deze woning te bieden heeft.

Soort woning
Eengezinswoning
Perceeloppervlakte
1.366 m2
Woonoppervlakte
201 m2
Aantal kamers
7 kamers (4 slaapkamers)
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1970
Soort dak
Zadeldak bedekt met pannen

Oppervlakten en inhoud

Overige inpandige ruimte
43 m2
Gebouwgebonden buitenruimte
11 m2
Inhoud
974 m3

Indeling

Aantal woonlagen
3
Voorzieningen
Tv kabel, schuifpui

Energie

Energielabel
C
Isolatie
Dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie
Warm water
C.v.-ketel

Buitenruimte

Ligging
Aan water, aan rustige weg
Tuin
Tuin rondom

Bergruimte

Schuur/berging
Aangebouwd steen

Parkeergelegenheid

Soort garage
Aangebouwd steen

Downloads

Documentatie per e-mail

Streetview

Contact

Adres

  • Verlengde Hereweg 20-2
    9722AC Groningen
  • Maandag t/m vrijdag
    9.00 uur t/m 17.30 uur